ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Οι μαθητές κατά την εγγραφή τους ενημερώνονται:

Σχετικά με το πρόγραμμα ολοκλήρωσης διδακτέας ύλης το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για επαναλήψεις.

Για το πρόγραμμα των διαγωνισμάτων προσομοίωσης των Φροντιστηρίων ΕΞΕΛΙΞΗ και της Ο.Ε.Φ.Ε. για όλο το σχολικό έτος. Τα διαγωνίσματα υλοποιούνται σε 5 κύκλους για την Γ’ Λυκείου και σε 4 κύκλους για τις Α’ και Β’ Λυκείου, σε συνθήκες πανελλαδικών.

Για τη δυνατότητα επιπλέον μαθημάτων με σκοπό την κάλυψη μαθησιακών κενών.

Το πρόγραμμα ανά τάξη έχει ως εξής:

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ : Η θεμελίωση της γνώσης 

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ!

Για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου από το σχολικό έτος 2020-2021, έχουν ανακοινωθεί οι εξής σημαντικές αλλαγές:

τα θέματα στις προαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου θα επιλέγονται τυχαία από Τράπεζα Θεμάτων, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τη δυσκολία των τελικών Εξετάσεων,

ο Γενικός Μέσος Όρος (και των τριών τάξεων του Λυκείου) θα προσμετράται για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της χώρας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
ΑΛΓΕΒΡΑ-ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ 2+2
ΦΥΣΙΚΗ 2,5
ΧΗΜΕΙΑ 1,5
ΑΡΧΑΙΑ 3
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 3
Φ.ΕΞ2. 1

 

Γι’ αυτό στα Φροντιστήριά μας εκπονήσαμε νέα προγράμματα σπουδών για να ανταποκριθούμε πλήρως στα καινούρια δεδομένα. Το διδακτικό μας προσωπικό επιμορφώνεται συνεχώς και εργάζεται ήδη, προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις.

 

Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ : Προ των πυλών…

Οι μαθητές, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αφού επιλέξουν την ομάδα προσανατολισμού τους, πραγματοποιούν διαγνωστικό τεστ της Ο.Ε.Φ.Ε. με σκοπό τη δημιουργία ομοιογενών τμημάτων.

Σε αυτή τη φάση, οι μαθητές αντιμετωπίζονται σαν μαθητές της Γ’ Λυκείου και τους δίνεται η δυνατότητα να οργανώσουν και να εμπεδώσουν σημαντικές μαθησιακές έννοιες. Τέλος, κατά το 2ο τετράμηνο, εισάγονται στην ύλη της Γ’ Λυκείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές συνεργάζονται με τον υπεύθυνο καθηγητή, ο οποίος τους υποστηρίζει για την κατάλληλη επιλογή της ομάδας προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου.

ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΛΩΣΣΑ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
3
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΛΩΣΣΑ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
3
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΛΩΣΣΑ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
3
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ -ΑΛΓΕΒΡΑ 2+2 ΑΡΧΑΙΑ 4 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ -ΑΛΓΕΒΡΑ 2+2
ΦΥΣΙΚΗ 2
ΑΛΓΕΒΡΑ
(ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ)
3 Α.Ε.Π.Π. 1,5
ΧΗΜΕΙΑ 3 ΛΑΤΙΝΙΚΑ 1 Α.Ο.Θ. 1,5
ΒΙΟΛΟΓΙΑ 1,5        
Φ.ΕΞ2. 1 Φ.ΕΞ2. 1 Φ.ΕΞ2. 1

 

Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ : Εξέλιξη…

η πορεία προς την επιτυχία! Εδώ οι μαθητές βρίσκονται στην αρχή της…τελικής ευθείας! Η Γ’ Λυκείου είναι μια κομβική χρονιά για όλους τους μαθητές με ιδιαίτερο στρες και ανησυχίες. Κύριο μέλημά μας είναι να υποστηρίξουμε τους μαθητές μας γνωστικά και ψυχολογικά, να μηδενίσουμε τον φόβο για το άγνωστο και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους.

Πώς το πετυχαίνουμε;

Ήδη από την Α΄ Λυκείου, μπαίνουν στη διαδικασία των διαγωνισμάτων προσομοίωσης, με συνθήκες πανελλαδικών εξετάσεων σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μαθήματα. Τα διαγωνίσματα πραγματοποιούνται σε πέντε κύκλους. 

Κάθε εβδομάδα οι μαθητές συμπληρώνουν ΑΤΟΜΙΚΟ – ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ τεστ, το οποίο έχουμε ονομάσει «Φύλλο Εξάσκησης και Εξέλιξης» (Φ.ΕΞ2.), επίσης για όλα τα μαθήματα. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, υλοποιούνται συνολικά 24 εξατομικευμένα τεστ, χωρίς βαθμό και με ανοιχτά βιβλία! 

Η ολοκλήρωση της ύλης πραγματοποιείται με βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το οποίο γνωστοποιείται από την αρχή του έτους με σκοπό να υπάρχει επαρκής χρόνος για επαναλήψεις και κάλυψη των τελευταίων αποριών.

Οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συζητούν για τις ανησυχίες τους με τους καθηγητές τους μέσα σε ένα κλίμα υποστήριξης και οικογενειακής θαλπωρής.

ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ
ΣΠΟΥΔΩΝ
ΣΠΟΥΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΛΩΣΣΑ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
3
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΛΩΣΣΑ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
3
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΛΩΣΣΑ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
3
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΛΩΣΣΑ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
3
ΦΥΣΙΚΗ 4 ΑΡΧΑΙΑ 5 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ 4
ΧΗΜΕΙΑ 4 ΙΣΤΟΡΙΑ 2 Α.Ο.Θ. 3 ΦΥΣΙΚΗ 4
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 5 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ 3 Α.Ε.Π.Π. 3 ΧΗΜΕΙΑ 4
Φ.ΕΞ2. 1 Φ.ΕΞ2. 1 Φ.ΕΞ2. 1 Φ.ΕΞ2. 1

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να αποθηκεύσουμε μερικές από τις πληροφορίες σας και για την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" θα επιτρέψετε τη χρήση των cookies.
English EN
Accessibility